onsdag 29 juni 2011

Burmautskottets deltagande under Almedalsveckan på Gotland

Om du har tänkt besöka Gotland under Almedalsveckan så tycker jag verkligen att du ska passa på att gå på Burmautskottets seminarium om den nuvarande politiska situationen i Burma!

Seminarium: Burma 2011 - "Demokratin" med politiska fångar
Socialdemokratiska Studentförbundet, Broderskapsrörelsen, Olof Palmes Internationella Center och Svenska Burmakommittén bjuder i samarbete med Agenda PR in till en diskussion om konsekvenserna av militärjuntans ombyte från uniform till kostym. Vad innebär den senaste politiska utvecklingen i Burma för de över 2000 politiska fångarna?

Nyligen lovade den Burmesiska regimen att släppa en del av fångarna och sänka straffen. Föga förvånande sänktes straffen för de fångar med ett 65-årigt straff till 64 år. Trots att situationen i Burma inte verkar ha förbättras sedan det så kallade "valet" i november förra året så finns det dom som hävdar att så är fallet. Röster har höjts om att omvärlden bör lätta på de riktade ekonomiska sanktionerna mot landet. Vad skulle en sådan politik få för konsekvenser?

Panel: Min Min, f.d. politisk fånge och representant från Assistance Association for Political Prisoners - Burma (AAPP), Olle Thorell, riksdagsledamot (S), Karin Valtersson, Svenska Burma Kommittén.

Moderator: Frida Perjus, koordinator för S-studenters Burmautskott.

Tid: Torsdag, 7 juli · 10-12
Plats: Visby arbetareförening, Kinbergs plats 8

Anmäl dig på Facebook:

http://www.facebook.com/event.php?eid=235317183148699

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar